Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012







Στον αγώνα ενάντια στις αντεργατικές επιδιώξεις μπήκαν και οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο ΧΑΤΖΗΛΟΥΚΑΣ στην ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής, μετά από το κάλεσμα του Σωματείο Εργαζομένων στην SHELMAN (είναι αδελφές εταιρίες) στις 7 Μαρτίου 2012
 
Η ΧΑΤΖΗΛΟΥΚΑΣ ιδρύθηκε το 1946 και από το 1973 παράγει φορμαλδεΰδη, και ρητίνες βάσης φορμαλδεΰδης, πανάκριβα χημικά που αποφέρουν τεράστιο κέρδος.
Το 1999 εξαγοράστηκε κατά 85% από την SHELMAN. Το 2010 από την ALFA WOOD.  Όπως είπαν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι "με τα λεφτά που παρήγαγε η ΧΑΤΖΗΛΟΥΚΑΣ"  οι ALFA WOOD αγόρασαν και την SHELMAN"
 
Σήμερα εκπρόσωπος της εργοδοσίας συγκέντρωσε τους εργαζόμενους στην ΧΑΤΖΗΛΟΥΚΑΣ και τους κάλεσε να αποχωρήσουν από το σωματείο της SHELMAN και να κάνουν δικό τους. Με μιας έπεσαν οι μάσκες αφού φάνηκαν καθαρά οι επιδιώξεις της εργοδοσίας να οδηγήσουν τους εργαζόμενους μέσα από πουλημένα - εργοδοτικά σωματεία και ενώσεις προσώπων, στις μειώσεις μισθών και στον όλεθρο! Τους δήλωσε δε ξεκάθαρα πως την ιδιοκτησία δεν την ενδιαφέρει η SHELMAN και θα την "κλείσει" ενώ την ΧΑΤΖΗΛΟΥΚΑΣ όχι, προσπαθώντας να τους απομονώσει, να του αποκόψει από τους 120 συναδέλφους στην SHELMAN και να σπείρει διχόνοιες μεταξύ τους, ένα έργο όμως που το έχουν ξαναδεί οι εργαζόμενοι στην SHELMAN και δεν πρόκειται να την πατήσουν πάλι.
(σ.σ. έχουν χάσει και την δημιουργικότητα τους, παντού τα ίδια κάνουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ευτυχώς που η τρόικα, ΔΝΤ και συγκυβερνήσεις κάνουν και κανένα νόμο να τους οξύνουν την φαντασία)
 
Οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν περήφανα και θα συσκεφτούν με τους συναδέλφους τους στην SHELMAN για το πως θα δράσουν από κοινού.
 
Οι εργαζόμενοι στις SHELMAN  και ΧΑΤΖΗΛΟΥΚΑΣ απεργούν με τα δίκαια αιτήματα ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ και ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΝΕΑ Επιχειρησιακή Σύμβαση Εργασίας προσαρμοσμένη στις ανάγκες της εργατικής οικογένειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου